Benvinguda

L'alumnat de les Aules Obertes volem ensenyar-vos alguns dels nostres treballs. Esperem que us agradin.

Projecció a la Filmoteca de Catalunya


Documental: Sant Martí. Tres oficis



Enlace permanente de imagen incrustada

Érem 5 escoles que omplíem quasi tota la sala de la Filmoteca de Catalunya per a visionar els fantàstics documentals que entre tots presentàvem. Entre els nervis i el neguit, esmorzàvem amb l’entrepà i un suc a la plaça del Raval mentre esperàvem que fossin les 11h.


Finalment, ens van donar pas. Vam abandonar la solana de la plaça i el soroll de les obres i vam enfilar escales mecàniques avall. Abans d’entrar a la sala de projeccions, però, vam fer una curta visita als nets, futuristes i una mica extravagants lavabos de la planta de baix.


La sala era molt gran i a nosaltres ens va tocar seure al final, des d’on vam observar com la resta de grups anaven baixant fins a la pantalla per a explicar els seus films després de les projeccions respectives.


Nosaltres vam ser els penúltims. La nostra pel·lícula, Sant Martí. Tres oficis, va quedar molt bé i a la gent li va agradar molt. Tot seguit, ens va tocar el torn a nosaltres d’explicar com havíem fet la pel·lícula i de contestar les preguntes que un altre centre ens faria. Amb la companyia del cineasta Lluís, de l’Enric, de la Gemma i del Sergi va ser més fàcil passar la vergonya d’haver d’intervenir davant de tothom. Així i tot, vam aconseguir superar la vergonya i explicar les nostres experiències i complicacions. Ens va donar molta llàstima no poder-nos quedar a dinar amb els altres companys, ens vam haver d’acomiadar i marxar a l’Institut.


Finalment, els llums es van encendre i vam poder observar en el rostre i el posat de tothom com aquella jornada, i al capdavall, el projecte sencer de Cinema en curs, ens havien ensenyat:treball en grup, planificació, posada en comú, cinema, cineastes, plànols, seqüències, muntatge, guió, il·lusió, llum, foscor, gràcies i molt mes.

Aquest treball de Cinema en curs s’ha acabat, però l’any que ve esperem tornar a l’escenari i continuar gravant i aprenent.